Ik heb veel haar, niet een beetje veel haar, maar héél veel haar. Ik spreek dan over het haar op mijn hoofd natuurlijk. Laat ons hier geen misverstanden ontstaan.

Mijn natuurlijke haarkleur dat is peper en zout. Wat eigenlijk een prachtige kleur is, maar ooit vand ik dat niet zo en ik begon mijn haar te kleuren. Na de halve regenboog te hebben afgewerkt ben ik tot de conclusie gekomen dat ik een blondje ben.
Dat is dus zeer onvriendelijk voor mijn haar.
Ik heb heel lang (lees: tot enkele weken geleden) na het wassen van mijn haar, met tranen in de ogen mijn haar aan het kammen geweest. Ik gebruik geen borstel, ik gebruik een kam met brede tanden.
Eén bepaald deel van mijn haar is één en al klit na het wassen.

Ik heb iets gevonden dat helpt, héél goed helpt zelfs, want ik realiseerde me gisteren dat het al even geleden is dat ik met tranen in de ogen stond van zowel frustratie als pijn.

1x per week wrijf ik mijn haar in met een product van de Bodyshop, namelijk kokosolie. Ik laat het niet 15 minuten intrekken. Ik doe het op mijn haar als ik thuiskom en pak later op de avond (ettelijke uren later) een Lushbad. In het weekend durf ik ermee gaan slapen.

Ik spreek dus over deze olie:
The Body Shop Rainforest Coconut Hair Oil, Rs 645  (1)

Nu, mijn puntjes doe ik er niet mee. Die zijn erg breekbaar en ik moet zeer dringend naar de kapper, maar weigerde omdat ik 1, mijn haar niet wou kleuren en 2 mijn haar wou laten groeien tot over mijn tepels.

Nu betreft puntje 1, ik kan het niet volhouden en ga dus in december mijn haar terug kleuren, waarom wacht ik zo lang. Ik ga naar L’atelier Geraud en die zijn duur, ik spreek zelfs niet van ‘niet goedkoop’. Ze zijn duur. Maar ook héél goed.
Puntje 2 is ook in orde, maar daar ik mijn puntjes ga laten knippen, zal ik terug even moeten sparen.

Nu wat doe ik om mijn puntjes minder breekbaar te maken?
Geloof het nooit als ze je vertellen dat gespleten punten ‘genezen’ bestaat niet. Maar je kan er dus voor zorgen dat ze minder breekbaar zijn.
Je doet arganolie op je puntjes (ik gebruik deze van de bodyshop) en je neemt dan telkens een plukje haar en draait het rond je vingers. Je laat het intrekken, héél lang, net zoals de kokosolie.
Als je enkel je puntjes doet, dan moet je het enkel uitspoelen met water, je hoeft je haar niet te wassen.

Ik doe een combinatie van beide dus ik was mijn haar wel. Soms was ik het zelfs 2x en ik gebruik ook een conditioner.

Ik gebruik dus deze olie:
argan

Ik ben er tot hiertoe echt tevreden van, ik ben oprecht gelukkiger met mijn haar.
Het is ook mooier geworden, gemakkelijker handelbaar.