Ik, welja, ik, het is moeilijk om er een naam of een gewoonte op te plakken, maar ik ben verzot op vanalles. Je kon al lezen dat ik een Lush freak ben en ook de Bodyshop heeft aan mij een goede klant.
Rituals daar koop ik alleen tijdens de kerst – en of promoperiode bij, want hoewel ik hun producten schitterend vind, mijn bankrekening denkt er anders over.

Nu voor mijn verjaardag heb ik een pakket gekregen met producten van mijn vriendin D, en daar wil ik toch iets meer over vertellen.

Ik kreeg onder meer dit:
badschuim

olie

scrub

Dat is dus badschuim, doucheolie en een scrub.

De geur is in eerste instantie niet mijn ding 100%, maar intussen is ze me reeds genegen, we moesten naar elkaar toegroeien.

Het verhaal Ayurveda achter deze lijn is volgende:

Ayurveda vindt haar oorsprong meer dan 5000 jaar geleden in India. Deze eeuwenoude filosofie is gericht op het herstellen van innerlijke harmonie door middel van het reinigen en voeden van lichaam en ziel. Geïnspireerd door deze eeuwenoude wijsheid combineert onze Ayurveda collectie het delicate parfum van Indiase Roos met de voedende eigenschappen van Zoete Amandelolie. Bereik innerlijke harmonie en schoonheid komt van nature.

Ik wil het heel even met u hebben over de scrub.

Allereerst het is een GROTE pot, dat vinden we altijd leuk. Als je hem opent zie je ook dat hij echt vol is, dat vinden we nog leuker.
Ik neem een beetje in mijn hand en begin eerst met mijn borst, vervolgens armen en buik en billen te scrubben.
De scrub is redelijk grof van textuur, je lichaam krijgt een échte scrub. Er komt ook een laagje olie te liggen op mijn huid en heel de badkamer begint heerlijk te geuren.

Ik vind dat persoonlijk een deel van een goede beleving, dat je badkamer en gang ook meegenieten en jij ook nog als je een uurtje later nog eens passeert.

Ik spoel de scrub af en was met met de doucheolie van dezelfde lijn.

Mijn huid is merkbaar zachter, maar ik merk ook dat ik het koud heb. Ik heb het niet koud koud, maar mijn huid is koud, ik krijg er rillingen van, maar het geeft ook voldoening van ‘het is een goedwerkend product’.

Omdat ik wil weten of mijn lief hetzelfde heeft ‘de koude’ zeg ik hem dat ik hem wil scrubben, als wijze van test. Hij zegt niet neen natuurlijk en ik scrub hem met evenveel overtuiging.

Hij komt me nadien te vertellen dat hij niet het gevoel heeft dat het koud is, maar eerder prikkelend op zijn huid. Maar hij zegt niet dat het onaangenaam is.

Na 4 à 5 scrubbeurten is mijn pot halverwege.

Als ik een tip extra mag geven, maar dan over de geurstokjes.
Ik vind de geurstokjes heerlijk, maar pokkeduur. Ik heb daar een online alternatief voor gevonden dat een pak goedkoper is. De geurstokjes van Daniel Jouvance zijn heel lekker en een heel pak goedkoper.

Die van L’Occitane zijn ook goed, maar ze vervliegen rapper dan je 10 x ‘de kat krabt de krollen van de trap’ kan zeggen.