Some people don’t understand the promises they’re making when they make them

Dus vanavond is het Lord of the Dance. Het stomme is dat de parking alleen op te rijden is via de R1. Ik werk als ik tussendoor ga niet zo heel ver er vanaf, maar dan geraak ik dus niet op die k*tparking. Stress alom voor mij, want ik heb er weinig controle over.

Wat hebben we ongeveer gedaan met ons Spaanse avond, ik geef enkel de highlights, anders is het teveel.
dit is het soort dat ik ook serveer aan vrienden, want er is voor elk wat wils en je bent niet aan tijd gevonden. Je kan de hele avond eten en babbelen.
Reken inderdaad een uurtje werk, maar het is best de moeite.

Wat heb je nodig:

– Stokbrood
– Zalm uit een pakske
– Eieren, een stuk of 7
– Tonijn uit blik
– Ansjovis
– Enkele petatten
– Een grote ui
– Beetje mayonaise
– Bieslook
– Chorizo
– Geitenkaas
– Dadels
– Ontbijtspek
– Bakske champignons
– Zwarte peper
– Citroensap

Het lijken veen ingrediënten, maar je gaat er al heel vele van in huis hebben. Ik heb bv altijd tonijn in eigen nat voor de katten in huis. En ansjovis, want dat is lekker. En eieren van de kippen.

Je kan eindeloos variëren als je bv een vegetarische vriend hebt.

Oké, we lopen af.

Dadels met geitenkaas en spek:
– Vul de dadels met geitenkaas (verwijder indien nodig de pit).
– Omwikkel met een 1/2 plakje spek.
– Bak de dadels 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

(wacht heel even op de champignons en zet ze samen in dezelfde schotel in de oven- het vloekt niet)

Gevulde champignons met roomkaas:
– Maak de paddenstoelen schoon en verwijder het steeltje.
– Meng de roomkaas (den overschot van uw geitenkaas) met fijngehakte bieslook.
– Vul de paddenstoelen met het mengsel.
– Zet de paddenstoelen in een ingevette ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

Tortilla de patatas con chorizo:
– Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes (3 mm).
– Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
– Verhit olie in een koekenpan en bak de chorizo een paar minuten.
– Schep de chorizo uit de pan en bak in het achtergebleven vet de aardappelen, ui en knoflook op zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
– Klop de eieren los en voeg ruim zout en wat peper toe.
– Verdeel de chorizo over de pan, voeg het eimengsel toe aan de pan.
– Laat de tortilla op laag vuur garen tot de onderkant goudbruin is en het ei gestold is. Ik leg vaak een deksel op de pan om het garen te versnellen.
– Keer de tortilla om met behulp van een bord en schuif de tortilla terug in de pan.
– Laat nog een paar minuten garen.
– Serveer warm of koud!

Tonijn met Ui en Ansjovis:
– Maak de tonijn salade door de tonijn, gesnipperde ui, mayonaise, citroensap en gemalen zwarte peper goed door elkaar te mengen.
– Verdeel de tonijn salade over de 10 sneetjes stokbrood.
– Garneer met een reepje ansjovis filet.

Tapas Zalm met Ei en Mayonaise:
– Beleg een sneetje stokbrood achtereenvolgens met de zalm en het schijfje hardgekookt ei.
– Schep met een lepeltje een toefje geraspt hardgekookt eiwit op het schijfje ei.
– Naar smaak, een paar druppeltjes citroensap of limoensap over de zalm.
– Naar smaak, wat versgemalen peper over het ei.
– Garneer met een dotje mayonaise.

Je kan dan nog olijfjes en van die kleine hapjes erbij serveren, je kan er heel ver in gana. Wij waren nu maar met ons tweetjes (en hadden veel overschot), maar het zag er ongeveer zo uit. (Especially for you peeps hé)

De ballekes waren nog een overschotje van ervoor. 🙂

2014-11-25 19.04.04 (Small)

Advertenties

4 gedachten over “Some people don’t understand the promises they’re making when they make them

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s