Jullie weten intussen al, denk ik wel te mogen stellen. Ik kook graag, maar het moet simpel zijn.
Ik kook ook graag een beetje ingewikkelder, maar dat mag niet veel gebeuren.

Daarom dacht ik, als ik nu eens met Kerst in aantocht een paar zeer simpele DIY, food tricks toon.

Wat denk je van dit? Ik moet ongetwijfeld niet vertellen hoe je het moet maken.
Watermeloen met beskes, leuk op het einde van de avond, als iedereen vol zit, maar toch nog een goestingske heeft om iets in de mond te steken. Dan is dit frisser dan een stukje chocola of een restje chips. Het moeten geen sterretjes zijn hé, met Valentijn kunnen het hartjes zijn.

Watermeloen

Voor het volgende heb je nodig:
– Olijfjes ontpit. (grote en kleine)
– Tandenstokers
– Wortel
– Kaas naar keuze

Je snijdt je wortel in dunne plakjes en uit elke plakje haal je een klein driehoekje.

black-olive-penguins-3

Je neemt een tandenstoker en prutst het kleine driehoek door de opening van de ontpitte olijf.
Je neemt een tweede olijf en snijdt 1 kant open van de olijf. Dus niet in 2 snijden. Je vult de olijf met kaas.
Je hebt nu nog steeds je stukje wortel met een driehoekje uit.

Je plaatst de olijfjes op elkaar met een tandenstoker op het overschotje en je hebt …..

black-olive-penguins1

Nog een derde en laatste, populair bij de kindjes.

Je hebt nodig:
– Een banaan
– Druifjes
– Aardbeien
– Klein speksnoepjes (ik ken de naam niet omdat ik ze zelf niet eet)
– Gekleurde tandenstokers

Ik geef u de foto die maakt alles duidelijk

2014-12-03_080414