Binnenkort is mijn lief jarig en ik vroeg hem wat hij wou hebben / doen.

Op de één of andere manier kwam het gesprek erop dat hij zei ‘Waarom gaan we altijd op Bday trip met jou, maar nooit met mij’, waarop ik fijntjes antwoordde dat de vliegtuigtickets in die periode retegoedkoop zijn en ik er dus maar zelf de naam Bday trip op kleef omdat hij het niet doet.
Enfin, ik voelde het al aankomen, hij wil dat ook.

Gisteren boekte ik een trip voor zijn verjaardag, wel met de hond erbij. Maar door de dag heen begon ik me iets te realiseren …
Hij kwam thuis en ik zei hem ‘Ge zijt wel ne frisse, ik betaal mijn eigen bday trips wel, ge hebt het goed gearrangeerd dat ik juist den uwe heb betaald’.
Mannen hé !!!

Ik vertelde mijn baas over mijn braadkip, redelijk trots, want ik had het nog nooit gemaakt.
Hij maakt dat dus op een halfuur in de microgolf /grill met kipkruiden en boter.

Ik heb de mijne dus anders gemaakt, ik vertel het even.

Ik heb de kip gevuld met een citroen in partjes gesneden en enkele takjes rozemarijn. Ik had nog een potje groene olijven en ik heb de nadat ik de kip had ingesmeerd met chili, zout en peper de olie van het potje olijven over de kip gegoten dat ze helemaal bedekt was en ik een voorverwarmde oven (microgolf-hetelucht) gezet voor 40 minuten op zijn buik.
Na 40 minuten de kip omgedraaid en de rest van de citroen en rozemarijn ernaast gelegd. Dan nog 20 minuutjes in de over om er dan de olijven bij te gooien en nog 5 minuten in de oven te laten staan. (In totaal dus 65 minuten voor een kip van ongeveer 1.2 kilo)
Dan even laten rusten onder aluminiumfolie.

Dit was het resultaat:

20141206_192626 (Small)

Op het werk heb ik de kerstboom ‘opgezet’. Daarvan was dit het resultaat:

20141205_111250 (Small)

20141205_111303 (Small)