I cook with wine, sometimes I even add it to the food

De week is gestaag aan het verlopen. Ik ben moe, maar dat is ook met het weer hé. Je hebt het gevoel als je je uit bed in de kou moet slepen.

De recepten deze week zijn al erg simpel geweest.

Gisteren was het een maaltijdsoep

Je neemt een liter water met kippenbouillon.
Je stooft er een grote ui in stukken gesneden tot hij glazig is in een lepel olijfolie (minuutje of 2-3).
Je doet het water erbij, een blik in stuk gesneden tomatenblokjes, een laurierblad, een halve theelepel oregano en basilicum, zout en peper (allemaal uit het potteke) en een bakje tortellini naar keuze (bij mij was het met kaas gevuld).
Je laat deze als de pot kookt nog enkele minuten doorkoken terwijl je babyspinazie in kleine stukje snijdt
(zoveel als je wil) en dat gooi je erbij.
Na 2 minuutjes haal je je pot van het vuur en je maaltijdsoep is klaar. Je kan er nog wat kaas over raspen hé.
Je kan als je liefhebber bent, ook samen met de ui wat look stoven (maar ik eet geen look tijdens de werkweek).

Dinsdag was het sa­la­de van zee­kraal, kriel­tjes en gar­na­len, ook heel snel klaar en heel lekker

Ik zal hier iets overzichtelijker zijn, je hebt nodig

500 g krieltjes
100 g groene aspergetips
100 g zeekraal (bakje) – ik heb 200 gram genomen
1 citroen
15 g dille (bakje)
1 tl dijonmosterd
3 el olijfolie
100 g Hollandse garnalen – ik heb ook hier 200 gram genomen

En je doet het volgende

Maak de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe.
Giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.
Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.

Heel erg gemakkelijk en heel erg lekker.

Vanavond ga ik naar een toneelstuk van mijn nichtje kijken en heb ik mezelf uitgenodigd bij mijn zus om te eten. Ik vermoed dat het F van de F zal zijn (frietjes van de frituur).

Advertenties

6 gedachten over “I cook with wine, sometimes I even add it to the food

      1. Falderie

        Daar ben ik nog nooit geweest!
        Ik ging in Antwerpen altijd naar Frituur Paula in de Graaf Van Hoornestraat. Ooit al geweest? De allerbeste frieten van het land! (ze snijden hun patatten nog zelf!)

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s