Voor mijn lief zijn verjaardag gingen we dus eerst eten. Dat was in Le Cirque in Sint-Niklaas. We zijn er al eerder geweest en waren ‘over the moon’ van het eten. Iets minder van het prijskaartje, omdat het restaurant geen sterren heeft, geen gault millau heeft, maar wel die prijzen hanteert.

Wat we aten was het volgende:

Structuren van rund en ganzenlever, mayo van avocado,
rammenas, sushirijst, tom kha kai-crème en ijs van gerookte forel

Kreeft samen met handgerolde couscous, broccolistructuren,
crunch van geroosterde pinda’s, fetabonbon en citroenvinaigrette

Zeeschol met bouillabaisejus, scheermes, kokkels, saffraan-
aardappeltje, sambalmayo, prei en gemarineerde champignons

Belgische filet pur, pommes bouillon, crème van Mimolettekaas,
savooikool in bechamel en crunch van gedroogde ham

Chocolade, praliné, mousse van bosvruchten,
swiss roll met speculaas en ijs van mandarijntjes

Dit met aangepaste wijnen, een koffie en een aperitief.
Ik vertrok 240 euro lichter.

Wat me opviel was dat net zoals de eeerste keer we er gingen eten, de borden hetzelfde gedresseerd waren. Ik had zoiets van, ‘dit heb ik hier al gezien’.

We vertrokken daags nadien naar de Moezel met een promo van Travelbird, die goedkoper was dan het eten. 199 euro voor 2 nachten met ontbijt en een 2-gangendiner ’s avonds.
Ik heb al goede ervaringen met Travelbird gehad, maar ook minder goede. Het is altijd een gokje.

Als je badhotel Rockanje ziet passeren op Travelbird, zeker doen. Het is echt de moeite. Wij hebben het wel in de winter gedaan, voor de hond, om wandelingen aan de zee te kunnen maken. Dat was ons hoofddoel.

Dus, nu naar Hotel Moselblick in de Moezel. Een rit waar ik doodsangsten had, omdat nog niet overal de sneeuw geruimd was. Een dorpje dat verlaten leek en daar was dan het hotel(letje). 30 kamers en 6 parkeerplaatsen. Maar … er waren geen andere klanten. We gingen dan ook binnen langs het restaurant, dat gesloten was en we scheurden van de honger, maar hij wou niets maken.
Hij wees ons naar de kamer, draaide zich om en zei ‘ik ga een grotere kamer geven’. Alles in het Duits, want hij sprak geen woord Engels. De kamers was een halve vierkante meter groter en de meeste ouderwetse kamer die ik ooit heb gezien. Idem de oranje badkamer, met een opstap naar de douche van 40 cm hoog.
En ijskoud, was die kamer.
Ik ging de andere kamers bekijken. Dat mocht wel, want alle deuren stonden open. En we hadden echt de meeste oubollige kamers die er te vinden was.
Niet erg, want we waren er niet om op de kamer te zitten.

We hebben 2 dagen gewandeld en ja gewandeld. Bernkastel Kues is een superleuk dorpje en er is een superlekkere Italiaan in Willtrich.
Maar alles was wel dood, er was niets toerisme. We hebben zelfs geen wijn kunnen kopen.

De hotelkamer hebben we niet warm gekregen in die 2 dagen en het eten was niet te vreten. Zelfs niet naar Duitse normen.