Het weekendje met mijn zuster begon op donderdag.
Ze kwam slapen. Ze kwam er door tegen dat ik in bed ging kruipen. ’s Morgens kroop ze nog even bij mij toon het lief weg was.
We reden eerst naar de Markthal van Rotterdam, ik keek daar echt naar uit.
En inderdaad het is indrukwekkend, het is netjes, het is mooi. We aten tapas en pinxtos, maar deze vond ik allesbehalve lekker. Jammer, want ik verheugde me er wel op.
Dan reden we door naar de Primark.

We gingen kijken en kopen zonder passen, een grab & go. Ik ben er goed in. Ik kocht sjaaltjes, pyjama’s, vaatdoeken met uiltjes, armbandjes, make-up, …. De kassa tikte af op 120 euro. Bij mijn zus, die minder impulsief is, tikte de kassa af op 45 euro ongeveer.

Dan gingen we naar NHOW Rotterdam, waar ik een suite gereserveerd had voor ons. Het was op de 21ste verdieping en het zicht was adembenemend mooi. De ontvangst hartelijk. Maar .. als je 200 euro uitgeeft aan een kamer wil je geen plastieken zak aan het plafond zien hangen en glas zien liggen in een kast dat gebroken is.

We gingen naar de koopavond, waar ik prulletjes kocht. Houten lepels, magneetjes, nagelknipper, een beertje voor de hond, … . Intussen lagen mijn voeten er zowat af en zei de stappenteller dat we bijna op 19.000 stappen zaten.

Terug naar het hotel gaan eten, 4 gangen voor 35 euro en we begonnen met een glaasje cava. Het eten was dus niet duur, maar ik vond het ook niet verfijnd. Het hoofdgerecht vond ik zelfs niet lekker. Ze proberen wel er bovenuit te steken, maar hebben nog heel veel werk.

Het ontbijt op zaterdag daarentegen was meer dan dik in orde, het was grandioos. Daar scoren ze mee.

Uitgecheckt, wat niet simpel was en een discussie teweegbracht, wat ik ook weer erg jammer vond en dan richting Primark Zoetermeer gereden. Daar kwamen we aan net voor de middag. Nu was het passen geblazen, maar ik wist al wat ik wou. Ik kocht bloesjes, 4 paar schoenen (kwaliteit is niet echt de moeite, maar wat wil je voor 9!! euro), een trui, … . Ik vond jammer genoeg geen broek die me mooi ging. Ik denk dat de kassa aftikte op 165 euro, met mijn zus was het ongeveer 55 euro als ik het me kan herinneren.
Nu blijkt Zoetermeer toch groter te zijn dan verwacht, dus ook daar nog rondgewandeld. Ik kocht nog een jas met 70% korting, het kostte me nog 18 euro.

Rond 16.00 uur reden we terug naar mij thuis.

Als ik dan thuiskom, dan zet ik mijn reiszak of koffer neer, doe hem open en vraag aan de hond of ik iets heb meegebracht voor hem. Hij steekt zijn snuit dan in mijn koffer begint een beetje te graaien en komt ALTIJD met het beestje boven dat er ergens insteekt voor hem. Ik heb toch een superhond hé. Zo lief

De vriend van mijn zus ging eerst eten voor hij haar kwam halen. Dat irriteert me al mateloos. Niet dat ik eten moet maken voor mijn zus, dat interesseert met geen kut, maar dat meneer eerst zal zorgen dat HIJ heeft gegeten, maar geen rekening zal houden met mijn zuster.

Het weekend had een wrange nasmaak, want ik kreeg een berichtje van mijn zus, waarop ik haar heb gebeld om erover te praten. Ze begon te wenen en zei dat ik haar een trien vind. Ik ben daar immens door geraakt. Het is mijn zuster! Hoe kan ze zowat zeggen? Ja ze geeft minder uit dan ik, ze denkt er meer over na, maar ik heb daar geen enkele opmerking over gemaakt.
Toen ze tijdens het weekend zei dat ze nu niet bij het Taikwando examen kon zijn van haar dochter omdat alles al gereserveerd was, kreeg ik ook de indruk dat ze liever daar wou zijn dan bij mij. Ik liet het ook maar passeren. Ik heb ook maar 1x per jaar een reünie met mijn oude schoolmaten en ik heb die ook gemist!

Dat pikte dus effectief wel.