In matters of healing the body or the mind, vacation is a true genius!

Aggrrr vakanties! Ik vind ze fantastisch ondanks het feit dat ze steeds een hap uit mijn portemonnee zijn.

Mijn beste vriendin M en ik zijn al samen op vakantie geweest. Zij lag 16 uur per dag te slapen, want ze had een baby van 6 maanden thuis en was dus heel moe en ik hing rond bij het zwembad, was de enige die meedeed met de buikdanslessen aan het zwembad dat door vieze oude mannetjes werd gefilmd, werd tot de Miss van het hotel gekroond, liet 15 jaar eelt van mijn voeten schrapen en flirtte met alle mannen die in het hotel werkten (wat overigens tot hartjes op mijn bed leidde en vele aanzoeken), want we zaten tenslotte in Egypte en mijn ex, die ik toen nog een kans wou geven had me bedrogen en ik probeerde over het bedrog te geraken.

Wat niet hielp was dat als occasioneel mijn vriendin mee aan het zwembad zat ‘in de schaduw’, anders ging ik verbranden en vroeg ‘Wat zou hij aan het doen zijn’ was dat ze antwoordde ‘Hij is zich aan het laten pijpen door die ander’.
Wat ook niet hielp was dat ze voor die ene keer dat ze mee deed aan de ochtendgym en dikke luide scheet liet (en ze is maar 1.54 meter en weegt 45 kilo) en dat ze me vertelde dat ik veel te veel dessertjes in mijn graat aan het slagen was.

Toch zie ik haar immens graag en zijn er zéér weinig mensen van wie ik zoveel kan verdragen als van haar. Want op vakantie waren het geen zware gesprekken, geen verplichtingen, gewoon vriendinnen die een pakje sigaretten rookte op een balkon terwijl geen van beide rookt en we lurkten aan een waterpijp of dat toch probeerden.

Wel die vriendin vertelde me gisteren toen ik vroeg naar een vakantie; dat ze niet meer op vakantie met me wil. Nu niet dat ik zo onaangenaam ben, neeheeee, ze vertrouwt het niet om haar kinderen (intussen 2) een week alleen met haar man te laten.
En zo ben ik nog net goed genoeg voor ‘een welnessweekendje’.

Mijn andere vriendin en eveneens ex-schoonzuster die wil wel op vakantie. Naar NY. Ik ook, maar toch niet. De dollar staat TE slecht. Mijn bankrekening ook, zeker omdat de dollar slecht gaat.
Ik wil niet naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko. Ze gaat zelf volgend jaar naar Bali en is vorig jaar in Thailand geweest.
Als er iemand ideetjes heeft, smijt ze in de groep.

Het zal wel een hele andere vakantie worden, maar ik wil het een kans geven.

Advertenties

5 gedachten over “In matters of healing the body or the mind, vacation is a true genius!

 1. Wildcard

  Misschien een een B&B doen in steden in België waar ge anders nooit komt?
  Zéker als’t goed weer in België gaat zijn, hoeft het toch altijd niet in’t buitenland te zijn om het gevoel te hebben dat ge op vakantie zijt?

  Liked by 1 persoon

 2. Joyce

  Waarom ga je niet eens mee met zo een single reis? Ondanks mijn niet single zijn heb ik dat 2 jaar terug gedaan en dat was echt een geweldige ervaring: nieuwe mensen leren kennen, veel zien, veel lol hebben 😀

  Liked by 1 persoon

 3. LJ

  Ik heb geen vriendinnen met wie ik op vakantie zou willen gaan, daarvoor verschillen onze interesses te veel. Italië? Doet het bij mij altijd goed en je kan er vanalles wat: zwembad, meer, bergen, zee, lekker eten, drinken, cultuur, natuur.

  Like

  1. lifeisagardenofquotes Berichtauteur

   Ze zit nu toch wel 3 weken thuis in de gips omdat ze is komen helpen met de roofing van het dak te halen zekers. Ik wil veel doen, maar ik wel veel bewaren om met mijn lief als eerste te doen. Gewoon om de ervaring. Italië is zeker een optie. Punta Cana ook. Ik heb gezegd dat ze boekskes moet gaan halen in het reisbureau. Ze heeft tijd nu. 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s