Ik kreeg van Me, Myself and We een tag toegestoken. Eigenlijk al eventjes geleden, maar jullie merkten al dat het hier een beetje stillekes is.
Dat ligt alleen aan mezelf.

Met behulp van deze tag moet je nadenken over 5 kleine dingen die een grote betekenis hebben/hadden in je leven. Een moeilijke, maar ik ga het toch doen! Want ik vermoed dat je er veel meer kan vinden dan vijf, eens je begonnen bent.

Ik heb er reeds enkele malen aan gedacht, het lijkt niet eenvoudig dus ik ga er gewoon aan beginnen en zie waar ik eindig.

Mijn 5 grote ‘kleine’ dingen.

1) Mijn hond, die als hij de wagen hoort, alle moeite doet van de wereld om over de raam te kijken en naar de deur te spurten en iedereen zou omver lopen om knuffels te krijgen en te geven. We maken dan eerst met ons 2 een wandeling, waar ik eigenlijk intens van geniet, gewoon de rust en de intimiteit van ons 2, waarna hij steevast een ‘stinkbeentje’ of een oor krijgt.

2) Mijn oudste kat, eigenlijk is het meer een gemis, want het valt minder vaak voor door haar leeftijd. Mijn oudste poes ziet alleen mij graag, ze heeft angst van de rest van de wereld. Ze had de gewoonte, die is nu minder, om als ik me in de zetel zet, naast met / op me te komen zitten en te komen kroelen, spinnen, duwen voor liefde. Ik geniet daar waanzinnig van de momenten dat het nu nog voorvalt.

3) Mijn lief en een welbepaalde handeling, elke avond, als we in de zetel zitten, dan lig ik en zit hij onder mijn benen. Hij trekt dan mijn sokken heel langzaam uit, één voor één en wrijft dan over mijn voeten. Het is heerlijk.

4) Ik woon nu wel ‘op den buiten’, maar de wereld die ontwaakt rond me. De vogels die fluiten, elkaar wakker maken, het trappen op de rem als een bijna dagelijkse handeling om een konijn, egel, hertje, vosje of fazant niet omver te rijden. Ik geniet daar van.

5) Een andere handeling met mijn lief. Ik ga elke avond in zijn arm liggen, maar ben daar ook weg na 5 minuten. Hij slaapt dan, maar ik kan dat niet. Maar elke ochtend als ik ben opgestaan en me heb klaargemaakt, dan ga ik hem wakker maken en dan gooit hij het deken open en trekt me in zijn armen en liggen we even lepeltje – lepeltje terwijl hij wakker aan het worden is en me vraagt hoe ik heb geslapen. Dat ik opnieuw mijn haar moet doen, interesseert met dan geen f*ck.

Het is waar, het is zoals Me, Myself and We zegt, het is een eindeloze lijst. We staan er gewoon niet bij stil. Ik kan inderdaad nog even doorgaan.

Ik ga de tag niet doorgeven omdat hij intussen al vintage is, maar als je je geroepen voelt, neem hem dan gerust over.

Tank voor de tag Me, Myself and We!