Het was voor mij intussen al ongeveer 12 jaar geleden dat ik in Planckendael was geweest. Dat dateerde nog van een vorig leven.

Zaterdag was het zover. De dochter van het lief haar testen waren klaar op school en geen betere manier om te ontspannen. We namen ineens een abonnement, want het lief krijgt via zijn werk extra korting daarop.
En ik wil ook nog eens naar de Zoo.

Aangekomen had ik serieuze honger en gingen we in Toepaja iets eten. Ik schrok van het feit dat er gezonde dingen waren en dat het er zo netjes was. Dat was aangenaam.

Planckendael zelf kan me toch niet bekoren zoals de zoo. Ik mis het aquarium en de koningspinguïns. Ik mis de donkere gangen. De zoo is wel mooi, ze doet me aan een mini Paira Daiza denken.
Ik vond het triest dat ik zag dat ze net apen aan het voederen waren en één aap telkens een pak slaag kreeg van de rest. De tranen sprongen in mijn ogen.

Ik heb ook een nijlpaard gemist. 🙂

In de shops krijg je met een abonnement zogezegd 10% korting. En ik zeg wel degelijk zogezegd, want je krijgt ongeveer 9,65% korting. Noem me een pezewever, maar dat is dus geen 10% korting.

Het eten en drinken is er zoals overal duur, maar de kwaliteit is wel goed.

Hier enkele indrukken:

IMG_0183 (Small)

IMG_0190 (Small)

IMG_0203 (Small)

IMG_0266 (Small)

IMG_0287 (Small)

IMG_0319 (Small)

IMG_0320 (Small)

IMG_0321 (Small)

IMG_0330 (Small)

IMG_0405 (Small)

IMG_0486 (Small)

IMG_0524 (Small)