Tips: BBQ

Met het warme weer zijn er misschien enkelen die een BBQ in gedachten hebben.

Ik ben er fan van, vooral omwille van de sfeer en de wijn en de zon en de geur van de BBQ kruiden. Ik ben fan ne lekkere steak, een merguez, noem maar op.

Maar bij de laatste BBQ wou ik eens iets anders, we hadden er die week al 2 achter de rug.
Het lijkt me ideaal als je bv vegi vrienden hebt of eens geen zin hebt in een lap vlees.

Wij BBQ-en met een Big Green Egg. Ik zeg dit erbij omdat het een high-end BBQ is die het BBQ-en heel makkelijk maakt, waar het op onze zelfgemaakt BBQ mss niet zo goed zou lukken. De Big Green Egg was trouwens een cadeau. 1000 euro voor nen BBQ – ZIJDE ZOT !!!

En ik heb volgende gedaan en gevonden op de site van Albert Heijn:

Gevuld broodje als apero:
Ingrediënten:

1 klein stokbrood
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 teen knoflook (geperst)
2 eetlepels verse bieslook (fijngeknipt)
100 g rauwe ham (flinterdun)

Hoe maak je het? Supersimpel

Snijd het stokbrood om de 2 cm in, maar niet helemaal door, zodat het stokbrood in vorm blijft.
Meng de olie met het citroensap, de knoflook, de bieslook en peper naar smaak.
Schep met een lepel de citroen-knoflookolie in de inkepingen.
Verdeel de ham over de inkepingen, de ham mag uitsteken.
Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie en vouw dit aan de bovenkant dicht.
Leg het ingepakte stokbrood aan de rand van de barbecue en rooster het ca. 10 minuten.
Draai het brood af en toe om.
Verwijder het folie en serveer het brood warm.

Tip:
Laat voor vegetarische gasten de ham achterwege. Voor visliefhebbers combineert gerookte zalm heerlijk met de citroen-knoflookolie. U kunt het stokbrood ook besmeren met verse pesto of tapenade. Neem ook eens ciabatta.

Ik heb hier geen foto van genomen 🙂

Zalmspies met rucolasaus: Superlekker
Ingrediënten:

600 g zalmfilet
9 plakken Coburger ham
75 rucola
50 g walnoten (had ik niet in huis)
125 ml zure room
1 el geraspte mierikswortel (potje)
1 el olijfolie

Hoe maak je het? Supersnel

Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. (ik was de peper vergeten)
Halveer de plakken ham in de lengte.
Verdeel er de helft van de rucola over.
Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm.
Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.
Hak de walnoten (heb ik niet gebruikt) fijn en snijd de rest van de rucola fijn.
Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar.
Keer halverwege.
Serveer de spiesen met de rucolasaus. (de spiesen heb ik van de Renmans. Als je daar BBQ’s sates koopt zitten ze op een ijzeren staaf)

Ik heb een foto getrokken!

zalm

Groentespiesen met falafel
Ingrediënten:

1 gele paprika
2 rode uien
250 g cherrytomaten (bakje 250 g)
195 g falafel (spicy)
5 el olijfolie
8 g tijm (bakje à 15 g)
1 teen knoflook

Hoe maak je het? Ook zoooo snel

Snijd de paprika in stukken van 2 cm en de uien in parten.
Rijg om en om tomaat, paprika, falafel en ui aan de spiesen.
Pureer de olie, tijm en knoflook met een keukenmachine of staafmixer in 1 min. tot een gladde kruidenolie. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie.
Rooster de spiesen 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig.
Schenk vlak voor serveren de rest van de kruidenolie erover. (ik heb dat aan tafel gedaan)

Ik heb de overschot ook nog op een spies gestoken.

Tip:
Liever een variant met vlees of vis? Je kunt de falafel dan vervangen door kant-en-klare Hollandse gehaktballetjes (schaal 198 g) of reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries).

Ook hier heb ik een foto getrokken:

vegi

Advertenties

4 gedachten over “Tips: BBQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s