Jones & Co – Tip

Ik wil jullie aanmoedigen om naar Jones & Co te gaan in Antwerpen.

Het is een pop-up tot het einde van het jaar, maar ik hoop dat ze een vaste waarde worden.

NewPlacestobe zegt volgende:

What? De gin tonic-gekte is voorbij? Toch niet! Jones & Co. serveert enkel de beste gins én tonics, steeds met een uitgebreide uitleg erbij. Naast gin is er ook een mooie selectie aan rums, whiskeys, bieren en wijn. Wil je thuis zelf die heerlijke whiskey sour namaken? Check dan de krijtmuur en volg het recept zoals het écht moet. De cocktails worden tot in het kleinste detail afgewerkt met bijpassende garnering: verse munt, speculaas, basilicum, bessen, bloemen, … Bij Jones & Co krijg je een klein, drinkbaar kunstwerkje voorgeschoteld!

Looks? Vintage elementen en de onmisbare Chesterfield maken de sfeer heel huiselijk en informeel. Een mezzanine deelt de ruimte op in twee verdiepingen, wat de zaak nog knusser maakt. Het interieur straalt comfort en gezelligheid uit: hier ga je dus niet zo snel naar huis.

What else? Even belangrijk zijn de hapjes: geen klassieke tapas hier, wel verfijnde amuses. Hoewel je bij Jones & Co. niet aanschuift voor een compleet menu, ligt de nadruk wél op pure keuken. Probeer zeker eens de belotta reserva (Spaanse ham) of de gerijpte kazen.

En ze verwoorden het goed.

Het zijn 2 jongen gasten waarover ik volgende weet dankzij Knack Weekend:
Alexander Jones en Michaël Timmermans, beiden 19 en afgestudeerd aan hotelschool Ter Duinen, openen in hartje Antwerpen pop-up ginbar Jones, waar ze zowel de beste gins en tonics serveren als bijpassende gastronomische hapjes.

Alexander deed stages bij Couvert Couvert, Chalet de la Forêt en Brockencote Hall en verdiepte zich in de mixologie. Hij nam ook deel diverse wedstrijden en geeft demonstraties. Michaël deed keukenervaring op bij Fidalgo, Magis, Le Dauphin (Moraira) en Biococina Kiaora (Valencia). In de late namiddag worden ook koffie met taart en Engelse high tea aangeboden.(PVD)

Toegegeven, ik voel me misschien net een tikkeltje te oud omdat zij net zo jong zijn, maar ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn.

Ik drink er cocktails die ik niet ken en het lief drinkt er steeds zijn gin. Ik dronk er ook al een cognac, maar omdat de heren het niet eens waren of de smaak impressie die ik graag wou, kwamen ze terug om even te vertellen dat ze het niet eens waren met elkaar over welke cognac me te serveren en me beide smaken nog eens goed toe te lichte zodat ik de keuze zelf kon maken.

Dit zijn 2 cocktails waar ik een foto van trok en die heerlijk waren.

2015-07-24 20.11.22 (Small) 2015-07-24 20.45.35 (Small)

Ze zitten in de Pelgrimstraat 7 in Antwerpen, het is er niet erg groot, daarom dat je vanaf 5 personen de zaak kan ‘reserveren’.

Ook op facebook hebben ze een pagina

Advertenties

4 gedachten over “Jones & Co – Tip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s