2015 Malta

Malta, ja Malta, het was niet mijn eerste keer,ik was er reeds geweest met mijn vorig werk. Maar dat waren decadente tripjes en dit was een gewone trip. Een bday trip want ik was jarig een week geleden.

Als ze vragen hoe het was zeg ik ‘goed, goed, het was leuk’, maar het is duidelijk dat er iets niet 100% was en daar was ik gisteren in bed zelf over aan het nadenken, want het was een leuke vakantie.

Maar ik heb kilometers in de benen gemist. Wandelingen die je doet in de natuur. Want de natuur die zal er pas mooi worden vanaf volgende maand, wanneer het begint af te koelen en de dorre landen groen worden.

Ik heb voor het eerst in 17 jaar in de zee gezwommen. Ik had me op voorhand een dure zwembril aangeschaft (voor mijn lenzen) en het was een betere ervaring dan 17 jaar geleden. Zo leuk al die mooie visjes.
Mijn lief had de tijd van zijn leven, moesten we elke dag in de zee gedoken zijn hij zou de rijkste man ter wereld zijn.

We zijn 1 dag op zee geweest met Seahorse cruises, een echte aanrader die maatschappij. Ze hebben maar 1 boor, het is van een familie en hoort die niet bij de grote maatschappijen. Bovendien was het een mooie houten boot met veel ligplaatsen. Wel niet online boeken, want dit is duurder dan rechtstreeks te betalen (5 euro verschil per persoon)

We zijn ook een dag weg geweest met Barbarossa. Dat was een halve jeeptour en een halve dag op zee. Dat was zijn 70 euro niet waard, al had ik 20% korting bekomen.
Waarom was het dat niet waard? Hij heeft niet alle stops gedaan die waren afgesproken. Ik zou ervoor gezorgd hebben dat we ergens iets konden proeven en drinken (alles zat in de prijs).
Nu de chauffeur was een engel en we hebben daar een juffrouw ontmoet, waarvan ik dacht dat ze jonger was dan ons, maar ze bleek 2 jaar ouder te zijn. Als mijn gevoel juist is, hebben we een vriendin voor het leven die in München woont. Dat was het leukste van de dag.

We hebben natuurlijk Valletta een dag bezocht en daar veel bezoeken gedaan aan kerken en aanverwanten. Prachtige, leuke stad.

We zijn naar Marsaloxx geweest, ik wou de Tarxien tempels bezoeken, maar die bleken gesloten tot nader order. Als je dan 30 minuten in een verzengende hitte door straten gevuld met auto’s bent gewandeld heb je wel even zin om heel hard te roepen tegen de mens die er staat van de Tarxien tempels, geen woord Engels kan en besluit je dan maar gewoon te negeren.

Want dat doen de mensen daar als je een moeilijke vraag stelt, in het ijle staren, niet reageren. Dat hebben we ook gemerkt toen we problemen hadden met de bussen. Normaal rijden ze supervlot, maar net die ene dag niet. De Tarxien dag, dus het was een dag met frustraties.

We hebben het Malta Aquarium bezocht en zijn naar Popeye village gegaan. Dat was ook een leuke – verstand op nul – belevenis.

We hebben elke dag cocktails en wijn en Cisk (het lokale bier) gedronken, afgewisseld met een Stella die toch niet helemaal onze Stella is.

Als je vervoer zoekt, dan kan ik John Farrugia aanbevelen. Zo jammer dat we hem eigenlijk te laat hebben ontdekt.

We verbleven in het Radisson blu Resort in Sint Julians, maar dat is zijn 5 sterren niet waard. Noem me moeilijk, maar op vakantie een vuilbak in mijn kamer waar je moet sorteren in een 5* hotel? Dat is not done. Het ontbijt was ook maar zo zo. De bediening in de bar was fantastisch, maar aan de check in is nog heel veel werk.

Wij gaan eten eten bij Caviar & Bull. Het eten was goed, maar het was net of ze wilden ons op een uur buiten werken voor de volgende. Als je voor 200 euro aan het eten bent, komt dat niet fijn over. Ik vermoed trouwens dat ze ons hebben buiten gekregen op anderhalf uur.

Dit was een bondig Malta verslag, Kroatië volgt nog, maar die is moeilijker. Ik post ook nog foto’s. 🙂

Advertenties

3 gedachten over “2015 Malta

Voeg uw reactie toe

    1. Ik denk dat veel te maken heeft met de periode, je leeftijd en je mindset. Ik was ook al eerder in Malta geweest, maar met mijn werk en het was toen decadent. Toen zag ik bv. niet hoe vuil de straten erbij liggen. Als je er nog eens zin in hebt, zeker een kans geven. 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Life by Maris

Persoonlijke Lifestyle Blog

Life by - Mandy Eggens

19 jaar - Vrachtwagens - Creatief.

food,designing,art

Hallo allemaal hier deel ik mijn hobys en dingen dat ik leuk vind om te doen☆het is tegenwoordig veel op internet te vinden over food,design en art of fotografie en hier op mijn blog deel ik dat allemaal met jullie♡ ik hoop dat je het interessant vind☆ Hello everybody,here I share my hobys and things [...]

Dit is Leen

een blog over vanalles: groener doen, boeken lezen, veel eten en mijn moestuin.

Sjannesblog

AS IT IS

Papa's 2 be

Onze aller grootste wens

Adventures Like You

Kick-ass travel tips off the beaten track

Leven op Pluto

Deze blog gaat over mijn al dan niet dagelijkse leven, mijn ideeën, gedachten enz. Soms (of vaker) gaat het ook over de pijn van het zijn.

ZijBlogt

| over de dingen, die haar bezighouden |

goannelies

Passie als toverwoord

Rock My Run Blog

Exercise, Music, Data and the Awesome Combination of the Three

bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

MaBeautility

Beauty of life

%d bloggers liken dit: