I wrote a song about dental floss but did anyone’s teeth get cleaner?

Ik heb 2 boeken van Stefan Ahnhem gelezen. Ze zijn schitterend. Ik wou niet stoppen met ze te lezen. Ik probeer er volgende keer meer over te vertellen. Ik ben begonnen nu aan de Wallander reeks van Henning Mankell, maar die gaan iets moeizamer.

Ik wil jullie vertellen over mijn tandarts.
Ik ga intussen 19 jaar naar mijn tandarts. Hij is niet goedkoop, maar hij is wel zeer hightech en zeer goed.

Nu enkele weken geleden een stuk van mijn tand. Ik in alle staten, want ik heb een voorbeeldig gebit. Ik heb 2 vullingen en ga 2x per jaar naar mijn tandarts om mijn tanden te laten reinigen. Eén van de vullingen bleek te hebben opgegeven.

Ik maak een afspraak met mijn tandarts, maar bij aankomst staat er een dame. Ze hebben een hele hoop buitenlandse mensen opgeleid om dezelfde functie met dezelfde finesses uit te oefenen.

Ik vroeg om mijn tand zonder verdoving te herstellen. Ik heb namelijk een hekel aan naalden, maar nog meer aan het voze gevoel. Ik kreeg een rekening van 160 euro gepresenteerd, waarop ik aan mijn kapper heb verteld dat ik hem niet ging bezoeken in mei. ‘slik’

Nu krijg ik van mijn ziekenfonds 68 euro terug van de 160 euro en ik ben daar niet tevreden mee. Zij stellen dat het de schuld is van de tandarts, dus ik besloot mijn tandarts te mailen die ik intussen al zo lang ken.

Dit gaat als volgt:

Ik:
Goedemiddag
Ik heb een klacht geplaatst bij mijn ziekenfonds over het feit dat ik slechts 68 euro terugkrijg, maar…
“Wat betreft de tandarts, indien u hiervoor 160 € hebt betaald is dit het dubbel van het officieel tarief, zoals u hieronder kan zien, is het officieel tarief voor deze zorgen 82,95 €.”
Ik vind dat nu wel heel erg veel dat ik extra betaal aan jullie hoor.
Ik vind dat zelfs niet zo fijn.

Hij:
Beste
Spijtig te moeten horen dat u al klacht neerlegt alvorens ons (na een jarenlange vertrouwensrelatie) persoonlijk even te contacteren.
Het tarief van 82.95€ is het basistarief voor het plaatsen van een vulling… ik hoop dat u aan de hand van de bijgevoegde dia’s begrijpt dat dit geen standaard vulling is….
Uw tand is voor meer dan 50% gevuld en volledig anatomisch opgebouwd met groefjes en knobbels….
Tevens werd u verdoofd met de elektronische verdoving ( STA The Wand), het gebruik van deze verdoving valt ook al buiten de riziv terugbetaling…

Ik:
Goedemorgen

Ik vind jou en je collega dokter … fantastische tandartsen, maar jouw probleem is dat je te snel op je paard zit en een tunnelvisie krijgt.
Ik verduidelijk even de situatie, want u hebt ze niet helemaal begrepen.
Ik heb GEEN klacht tegen u neergelegd, ik heb een klacht naar mijn ziekenfonds gestuurd, omdat ik slechts 68 van 160 euro terugtrek.
Het ziekenfonds heeft hierop gereageerd met een ‘dat is niet onze schuld, dat is de schuld van de tandarts, want de behandeling kost 82 euro.
Dat zou willen zeggen dat u ofwel 78 euro voor uzelf neemt en hoewel ik begrijp dat je je boterham moet verdienen vind ik dat persoonlijk er wel over, of dat je de verkeerde cijfers hebt genoteerd op mijn groen document en de situatie nog kunt recht rekken.

Ik ga u er even op wijzen dat ik absoluut niet verdoofd ben geweest tijdens deze behandeling, dus zelfs als dat in rekening is gebracht dan is dat een fout. Uw verkooppraatje is wel goed, maar ik ben ervan overtuigd dat het niet helemaal klopt.

Nu ik uw aandacht heb, kan ik er nog eens even extra bij vermelden dat ondanks de dame het fantastisch heeft gedaan, als ik een afspraak maak met dokter …, ik ook dokter … verwacht.
Mijn tanden zijn voor mij op dezelfde hoogte als mijn gynaecoloog. Als daar een andere dokter verschijnt als diegene met wie ik een afspraak heb, begin ik er zelfs niet aan.

Gaan we dit samen oplossen of niet, want ik blijf het geen fijne situatie vinden.

….
to be continued

Advertenties

5 gedachten over “I wrote a song about dental floss but did anyone’s teeth get cleaner?

  1. Luc

    Toen ik me steriliseerde moest i van de specialistnog driemaal op controle gaan en moest hem telkens 25 euro in het zwart betalen om te kijken of ie der nog aanhing zeker ! Nooit meer geweest. Maar 160 euro ??? Schandalig !

    Like

  2. annaberg

    O maar die verhalen zijn legio. Zoon twee moest een implantaat laten zetten. 700 euro , zonder briefje want hij kreeg toch niets terug zei de stomatoloog. Ik met een klacht naar de ziekenkas en we kregen toch nog 140 euro terug. En zoon vier krijgt kine in de instelling waar hij buso volgt. Elke maand krijg ik de rekening daarvan en ik moet vertrouwen dat die correct is. Op zekere keer staan er 23 behandelingen op terwijl hij maar 22 dagen daar was. Ik reclameer bij de kinesiste die zich lastig maakt omdat ik haar viseer! Klacht bij de directie. Na intern onderzoek blijkt dat er 9 behandelingen te veel opstonden. CM heeft haar berispt en ze is ook ontslagen. Ik haat mensen die sjoemelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s