Ik had jullie verteld dat ik jullie mee zou meenemen op de organisatie van mijn reis. Ze is nog niet klaar, maar hier alvast een begin.

23 september 2018
06.15 uur vertrek naar Catania (laatste check-in 5.35 uur)- 23 kilo bagage
08.50: aankomst
09.00: Ophalen wagen  –  details volgen nog
 
Naar Cefalù rijden (2 uur via tolwegen)

Cefalù is een oud vissersplaatsje wat de afgelopen jaren uit is gegroeid tot een populaire vakantieplaats. Waar vroeger de vissersvrouwen de vangst binnenhaalden zijn nu knusse restaurants te vinden.

Cefalù werd gesticht in de 12e eeuw en ligt tussen een steilere berghelling en de kust in. Het dorp kent en prachtige oude kathedraal die boven het dorp uittorent.

Cefalù is erg bekend om z’n prachtig strand, maar wist je ook dat de stad een lange geschiedenis heeft? Zo heeft de stad enkele fascinerende Arabisch-Normandische bouwwerken.

Dit lijkt misschien een vreemde combinatie, maar de Normandiërs veroverden de streek op de Arabieren, waardoor er een interessante culturele vermenging ontstond die onder andere te zien is in de Kathedraal.

De kathedraal werd in de 12e eeuw gebouwd en is een typisch voorbeeld van de Noorse bouwkunst in Sicilië. Via de trappen op het gezellige plein voor de kathedraal kom je bij de kerk zelf. De kathedraal heeft twee grote klokkentorens met drie bogen ertussen. Hier is de ingang van de kathedraal. In het gebouw zijn ook goed de oosterse invloeden van de Arabieren te bemerken. Zo vindt je er diverse vlechtbogen en doet het houten plafond ook wat oosters aan.

Beklim ook zeker eens de kalksteenrots La Rocca, waar je de Tempio di Diana vindt. Deze restanten van een tempel behoren tot de oudste historische ruïnes op Sicilië!

Het leukste straatje van Cefalù is de Via Vittorio Emanuelle. Via de oude Porta Pescara kwamen vroeger de vissers de oude stad binnen. Nog steeds liggen hier kleine vissersbootjes op het strand. Even verderop is de middeleeuwse wasplaats te bewonderen. Eb en vloed zorgde hier voor de aanvoer van vers en schoon zeewater.

To do:

  • Kathedraal bezoeken – Duomo di Cefalu – Piazza Del Duomo
  • Enoteca le Petit Tonneau – Via Vittorio Emanuelle 49 – wijntje/tapas
  • Kustwandeling
  • Optie: La Rocca – stevige klim dus goede schoenen

Naar  Scopello rijden – 2 uur en 15 minuten

B&B Tré Giumarre – Contrade Sarmuci 37, 91014 Scopello – +393282745042
Sea view patio – Free wifi
Nummer 6 van 12 B&B Scopello 4,5/5 (Tripadvisor)
Moeilijk bereikbaar met wagen (denk putten)