…when we feel powerless, we stop trying to find a better way.

Mijn zus vertelde me dat ik softer ben geworden. Dat mijn ‘harde tante’ gehalte er nauwelijks meer is. Niet te verwarren met mijn bazigheid, dewelke ik zelf omschrijf als overtuigingskracht.

Ik dacht daar enkele dagen over na, gaf haar gelijk en vertelde haar ook wat volgens mezelf de reden is.

Ik probeer positief in het leven te staan (dit is niet dé reden trouwens), mijn glas is halfvol. Ik heb mijn kernwaarden in mijn binnenste cirkel. De cirkel in het midden is voor zaken die me kunnen beïnvloeden zoals vrienden, ervaringen, emoties. De buitenste cirkel staat voor zwaartekracht. Wanneer iets valt of er iets gebeurd wat je niet kan tegenhouden of geen invloed op kan hebben, dan laat ik het gaan. Ik gooi het over mijn schouder.
Ik doe geloven of dat heel eenvoudig is, maar het is heel hard werken, heel veel bewustwording en heel veel geduld.

Maar ik sta er al redelijk ver mee naar mijn persoonlijke opinie, maar …. soms zijn er van die momenten dat het niet lukt.

Wij zitten thuis met een situatie die al jaren aansleept. Dit met de dochter van mijn lief. We zijn op een punt gekomen dat we niet meer weten wat we moeten doen met haar en we beseffen dat het niet gaat beter worden. Integendeel.
Ik spreek hier over een bijna 11-jarig kind (die denkt dat ze een pak ouder is), die 2 opvoedingen krijgt die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Ik kan me alle reacties al voorstellen, kind van ouders die uit elkaar zijn, ocharmkes toch, psycholoog, … .
We spreken hier over een kind dat de het uit elkaar gaan tot een kunst heeft verheven zoals geen ander kind dat kan. Die tranen kan laten vloeien wanneer ze denkt dat die haar uit een situatie halen en die iemand rond haar vinger kan draaien wanneer ze iets nodig heeft. Waar de consulente op de rechtbank zelf heeft gezegd dat voor zowel moeder als dochter geen therapie aangeboden wordt, daar het duidelijk is dat ze beiden zeer goed kunnen manipuleren en het dus geen zin heeft.

En als er dan een week voor ze 14 dagen komt nog eens een bommetje ontploft met die dochter, dan heb je er heel even geen zin meer in. Dan voel je dat je geen lucht meer krijgt en er een strakke band rond je hoofd zit.

Advertenties

5 gedachten over “…when we feel powerless, we stop trying to find a better way.

Voeg uw reactie toe

 1. Even zonder verder te analyseren lijkt me dat dus niet te vallen onder “momenten dat dat niet lukt”. Want dat kind zit uiteraard in je binnenste cirkel, misschien zelfs in de kern en valt zeer zeker niet onder de buitenste cirkel aka “zwaartekracht”. Het kan ook zijn dat ik je niet goed begrijp hoor 🙂

  Like

  1. Dit gaat heel hard klinken, maar ze zit sinds enkele jaren niet meer in mijn kern. Het is ook niet ‘mijn’ kind. Ze heeft me heel veel pijn gedaan, bewust gekwetst, gelogen en gestolen. Het is even ‘van geen hout pijlen weten maken’.

   Like

 2. Ik voel met je mee, want ik weet welke invloed het heeft op een gezin/relatie……en het is vechten tegen de bierkaai. Ik hoop dat jij veel uitjes op jezelf hebt voorzien……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Dit is Leen

een blog over vanalles: groener doen, boeken lezen, veel eten en mijn moestuin.

Sjannesblog

AS IT IS

Papa's 2 be

Onze aller grootste wens

Changing the Chapters.

Als woorden meer dan een tekst vormen.

Adventures Like You

Kick-ass travel tips off the beaten track

Leven op Pluto

Deze blog gaat over mijn al dan niet dagelijkse leven, mijn ideeën, gedachten enz. Soms (of vaker) gaat het ook over de pijn van het zijn.

ZijBlogt

| over de dingen, die haar bezighouden |

goannelies

Passie als toverwoord

Rock My Run Blog

Exercise, Music, Data and the Awesome Combination of the Three

bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

Geluksvlinder

Do what makes you happy

MaBeautility

Beauty of life

%d bloggers liken dit: