The Handmaid’s Tale

Ik ben terug van vakantie, maar ik vertrek maandag op de volgende. Vandaar ook de stilte, ik moest alles nog voorbereiden.

Maar ik wou jullie nog een tipje geven, namelijk The Handmaid’s Tale. Ik ben deze serie beginnen bekijken, ik zit nog niet ver, slechts de 3de aflevering, maar ik ben hooked.

Hierbij een trailer.

De reeks is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood.

De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. Het land wordt omgevormd tot een streng religieuze samenleving waarin het woord van God als leidraad gebruikt wordt voor elk aspect van het leven.

Het land wordt geleid door een mannelijke elite. De weinige vruchtbare vrouwen worden gedwongen “Handmaids” te worden. Deze Handmaids, die steevast een rood gewaad dragen, worden elk aan een mannelijke bevelhebber en diens onderdanige echtgenote toegewezen. Hun voornaamste taak is het baren van kinderen, gebaseerd op het bijbelse verhaal van Rachel en haar dienstmaagd Bilha. Om die reden worden ze regelmatig ritueel verkracht door hun meester. Bij een geboorte wordt het kind meteen afgestaan aan de meester en diens echtgenote.

Het gaat natuurlijk veel verder dan dit. Ze worden streng in de hand gehouden door ‘tantes’ en bij elke afwijkende gedraging als dusdanig gestraft. Er is ook een geheime politie, de zogenaamde Eyes, die elke vorm van rebellie in de samenleving proberen te detecteren en uit te schakelen.

Het is een beetje veel en verwarrend om uit te leggen, maar kijk eens naar de eerste aflevering. Misschien dat je de serie even kan bekoren als ze bij mij doet.

 

Advertenties

6 gedachten over “The Handmaid’s Tale

Voeg uw reactie toe

  1. Door te zien zal de ingewikkelde dingen zich oplossen. En een prettige vakantie verder , geniet maar de tweede maal . En vergeet je TomTom niet 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Life by Maris

Persoonlijke Lifestyle Blog

Life by - Mandy Eggens

19 jaar - Vrachtwagens - Creatief.

food,designing,art

Hallo allemaal hier deel ik mijn hobys en dingen dat ik leuk vind om te doen☆het is tegenwoordig veel op internet te vinden over food,design en art of fotografie en hier op mijn blog deel ik dat allemaal met jullie♡ ik hoop dat je het interessant vind☆ Hello everybody,here I share my hobys and things [...]

Dit is Leen

een blog over vanalles: groener doen, boeken lezen, veel eten en mijn moestuin.

Sjannesblog

AS IT IS

Papa's 2 be

Onze aller grootste wens

Adventures Like You

Kick-ass travel tips off the beaten track

Leven op Pluto

Deze blog gaat over mijn al dan niet dagelijkse leven, mijn ideeën, gedachten enz. Soms (of vaker) gaat het ook over de pijn van het zijn.

ZijBlogt

| over de dingen, die haar bezighouden |

goannelies

Passie als toverwoord

Rock My Run Blog

Exercise, Music, Data and the Awesome Combination of the Three

bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

MaBeautility

Beauty of life

%d bloggers liken dit: