Ik heb in 2017 een agenda leren kennen, namelijk Plan Point.

Ik was enthousiast en kocht de agenda en de kalender. Maar dat is niet nodig in mijn persoonlijke levenssfeer, één van beide is meer dan genoeg.

Eerlijk is eerlijk, de meeste vul ik in tot net na de zomer en dan geef ik op. Maar het is een jaar later (of 2 jaar) leuk om nog eens te lezen. Ik schrijf er soms ook de emoties die ik heb in op. Ik schrijf gebeurtenissen op, fijn en minder fijn. Er steken nog kleine papiertjes in. En daarom blijf ik dus een agenda kopen.

De organizing agenda die ik opnieuw heb gekocht, kun je hier bekijken.

Hij is fijn ingedeeld. Hij geeft tips and tricks, een hoop leuke stickers, waar ook een deel nutteloos is, maar het is wel tof. Ik heb hem gekocht (€14,95) in de Standaard Boekhandel om transportkosten te vermijden.

Zo omschrijven zij de agenda zelf:

De praktische alles-in-een agenda voor thuis en op je werk! Waarin je al je (zakelijke) afspraken, maaltijden, doelen en financiën kunt bijhouden.

In de overzichtelijke verticale weekindeling kun je niet alleen je afspraken noteren, ook je boodschappen, maaltijdplanning, huishoudelijke klussen en ideeën. In De Organizing Agenda is er ook ruimte om de door jou als ZZP-er gewerkte uren, onkosten en kilometers bij te houden, superhandig! De agenda bevat twee plastic insteekmapjes en vier vellen gekleurde herinneringsstickers.

Of het nu gaat om een opruimklus, het voorbereiden van je vakantie of het kopen van seizoensgebonden groenten en fruit: je vindt er een checklist voor, waarmee je jouw huishouden en werk nog verder kunt stroomlijnen. Opvallende stickers helpen je om afspraken, verjaardagen en klusjes te markeren. Zo vergeet je nooit meer het vuilnis buiten te zetten, belastingaangifte te doen of de tandarts een bezoekje te brengen.

Dit zit er allemaal in:
● Verticale weekindeling op twee pagina’s van januari t/m december 2019.
● Wekelijks ruimte voor boodschappen, maaltijden, huishoudelijke klussen en notities.
● Dagelijkse uren-, kilometer- en onkostenregistratie voor ZZP’ers.
● 480 gekleurde herinneringsstickers.
● 2 Plastic insteekhoesjes voor- en achterin voor foto’s, bonnetjes, postzegels en coupons.
● 12 Maandplanners voor belangrijke zaken en uitdagingen. (Nieuw)
● 18 Pagina’s met inspirerende tips en trucs over organizing van Els Jacobs van De HuishoudCoach.
● Jaarplanner voor grote klussen en persoonlijke doelen voor 2019.
● Vele planners voor o.a., huishouden, klussen, cadeaus, vakantie, Kerst en leen- en uitleen.

De homeplanner die ik dus niet meer heb gekocht, is ook heel leuk.
Deze kan je hier bekijken.