Ik zit bij een loopclub, ik weet niet of ik dat al vertelde.

Nadat ik de 8 weken looptraining had afgewerkt en de 5,5 km had gelopen op 37 minuten, lag ik out. Want ik had de laatste training een serieuze blessure opgelopen. Ik heb de test dan toch gedaan met mijn voet ingetapet.
Ik ben dan naar de dokter gegaan en heb een aantal weken kine gehad.

Is mijn voet 100% genezen? Nope, absoluut niet, ik mank af en toe in de ochtend en tijdens de dag doet hij wel eens pijn.
Voel ik het wanneer ik ga joggen, nope, niets … tot hiertoe.

Ik zit intussen van september bij de loopclub. Het lopen is op maandag en woensdag. Afgelopen maandag was de eerste keer dat het niet tegen mijn goesting was. Enfin, het vertrekken naar de loopclub nog steeds, maar tijdens het loopje begon ik het – en dit is nog iets te sterk uitgedrukt – aangenaam te vinden.

Waarom ik het doe? Wel ik heb de test afgelegd, het zou stom zijn om nu terug in de zetel te gaan liggen en er niets mee te doen.
En ik hoorde het zeer motiverende nieuwtje vorige week woensdag dat een dame haar rugrolletjes aan het verminderen zijn.

Mijn doel is om naar de 10km te gaan en de 5km onder de 30 minuten te krijgen.
Dat eerste zal makkelijker zijn dan het 2de, want ik ben achteruit gegaan met mijn tijd, sinds ik heb stil gelegen en krijg hem er niet meer beter. Enfin, deze week was het 20 seconden/kilometer beter dan vorige week.

dus beetje bij beetje …