Memories warm you up from the inside. But they also tear you apart.

Ik wil jullie een beetje meer vertellen over de praktische kant van een overlijden. Ik denk dat hier niet vaak over gesproken wordt.

Wij zitten, hoe vreemd het ook klinkt in een ‘redelijk ideale situatie’.

De schoonpapa was alleen en huurde en mijn lief is enig kind. Het kan niet veel makkelijker om de rompslomp erom heen te regelen, puur praktisch dan, ik spreek niet over het emotionele.

Een dag na zijn overlijden gingen we naar de bank om een lijst met domiciliëringen op te vragen. 3 dagen later zijn we de overlijdensakte gaan binnen brengen. De rekeningen zijn momenteel geblokkeerd.

We begonnen met zijn telenet op te zeggen, op een uur was zijn simkaart gedeactiveerd. Gas en elektriciteit laten we nog even doorlopen om de logische redenen. Hij had een soort van verzekering lopen, een frauduleuze bij Santander. Die hebben we met enige moeite, doorspeel – en paraplutechniek van hun kant ook opgezegd.
We moeten zijn brommerverzekering nog opzeggen, platen binnenbrengen. Het water was algemeen. Ik vergeet waarschijnlijk nog een aantal zaken, waar ik niet onmiddellijk aan denk.

De rekening van de begrafenis mogen we binnen brengen en zal van de schoonpa zijn rekening betaald worden omdat er genoeg geld op staat.
We hebben hem laten cremeren in een crematiekist, geen dienst en geen koffietafel gedaan. We hebben rouwbrieven en rouwprentjes besteld. De factuur is nog niet binnen maar dat zal ongeveer 3000-3500 euro zijn.

We zijn daarna met onze vrienden en collega’s aanwezig een paar pintjes gaan drinken. Niet de familie, want dat loopt scheef, dankzij 1 rotte appel.

We hebben in plaats van een notaris, een dame gecontacteerd om de rest in orde te brengen. Ze vraagt 250 euro, wat een pak goedkoper is dan de notaris. Alweer, we zitten in een ‘ideale’ situatie, want er zijn geen eigendommen.

Als er minder dan 12.500 euro op de rekening staat, dan vult de dame de juiste documenten in, stuurt deze naar de bank en de bank geeft de gelden vrij aan de erfgenaam (mijn lief). Maar er staat iets meer op de bank. Ik denk, maar weet niet 100% zeker dat we 0,85% gaan moeten betalen op zijn gelden aanwezig op de bank. Het is in schijven, een soort van staffel.
Dit is alleszins hoe wij het begrepen hebben.

Dus tot daar zijn we nu geraakt.
Er is nog veel te doen, maar ik dacht dat het misschien wel eens interessant was om te horen, daar we er alleen maar mee geconfronteerd worden als het zover is en je dat denkt ‘shit’ wat nu.

Een gedachte over “Memories warm you up from the inside. But they also tear you apart.

Voeg uw reactie toe

  1. Dat zijn dingen waar een mens niet aan wil denken he? Maar ’t moet idd wel. Bijvoorbeeld als het lief morgen sterft, worden onze rekeningen geblokkeerd en zit ik dus zonder cash. Heb al gehoord wat een pretje dat is, want dat kan weken aanslepen! Enfin ja. Ik hoop het nog laaang niet te moeten meemaken allemaal…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Life by Maris

Persoonlijke Lifestyle Blog

Life by - Mandy Eggens

19 jaar - Vrachtwagens - Creatief.

food,designing,art

Hallo allemaal hier deel ik mijn hobys en dingen dat ik leuk vind om te doen☆het is tegenwoordig veel op internet te vinden over food,design en art of fotografie en hier op mijn blog deel ik dat allemaal met jullie♡ ik hoop dat je het interessant vind☆ Hello everybody,here I share my hobys and things [...]

Dit is Leen

een blog over vanalles: groener (proberen) doen, boeken lezen, veel eten en mijn moestuin.

Sjannesblog

AS IT IS

Papa's 2 be

Onze aller grootste wens

Adventures Like You

Kick-ass travel tips off the beaten track

Leven op Pluto

Deze blog gaat over mijn al dan niet dagelijkse leven, mijn ideeën, gedachten enz. Soms (of vaker) gaat het ook over de pijn van het zijn.

ZijBlogt

| over de dingen, die haar bezighouden |

goannelies

Passie als toverwoord

Rock My Run Blog

Exercise, Music, Data and the Awesome Combination of the Three

bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

MaBeautility

Beauty of life

%d bloggers liken dit: