Ik ben de weg niet kwijt, hij is gewoon bezaaid.  Maar ik ben aan het opruimen.

Ik ben er alweer met een serie.

The Following is niet nieuw en zelfs al afgelopen, maar ze houdt je gekluisterd in je zetel, stoel, zwembad, waar je er ook naar kijkt. Soms voor ik ga slapen denk ik er nog even aan.

Ik ga de trailer plaatsen,maar die doet de reeks geen eer aan, laat je dus niet ontmoedigen hierdoor.

Wikipedia legt het zo uit:

De FBI schat dat er meer dan 325 actieve seriemoordenaars zijn in de Verenigde Staten. Wat zou er gebeuren als deze moordenaars een manier van communiceren hebben en contact maken met elkaar? Wat zou er gebeuren als ze in staat waren om samen te werken en allianties in het gehele land te vormen? Wat als er een briljante psychotische seriemoordenaar in staat was om alles samen te brengen?

Dit worstcasescenario is het verhaal van The Following, waarbij Joe Carroll, de psychotische seriemoordenaar, een groep volgelingen (Followers) op de been krijgt en hiermee een sekte van seriemoordenaars vormt. De persoon die dit moet stoppen is voormalig FBI-agent Ryan Hardy. Hij heeft Carroll al eerder gearresteerd in 2003, maar wordt na zijn ontsnapping uit de gevangenis weer gevraagd voor het onderzoek. Dit resulteert in een waar steekspel tussen de FBI-agent en de psychotische moordenaar.

De officiële – niet zo opwindende – trailer:

 

De minder officiële trailer: