Zegt de naam je iets? Of niets?

8 maanden geleden was hij voor mij een grote onbekende. Ik heb een zeer milde vorm van smetvrees, waardoor ik geen klinken, leuningen en onbekenden aanraak.
Als het wel voorkomt, dan gruwel ik. Ik heb dan ook steevast iets in de buurt om me te ‘ontsmetten’.
Mijn inner cirkle van vrienden weet dit en probeert er rekening mee te houden.
Zoals wanneer ik er ben, ook geen leuningen aan te raken en de deuren voor mij te openen.
Het zit in de kleintjes.

Wat heeft dit met de titel te maken? Alles en niets.

Ik koop al mijn boeken. Meestal via Bookspot en bij het boekenfestijn. Tegenwoordig ook bij de Oxfam boekenwinkel. Maar ik heb dus ontzettend veel boeken. Mijn ‘echtgenoot’ (vreemd hé) zei dat ik naar de bibliotheek moet leren gaan of me een e-reader aanschaffen.
Al enkele jaren geleden.

9 maanden geleden heb ik door andere omstandigheden toegegeven en ben naar de bibliotheek gegaan. Horror wat betreft bacteriën.
Maar daar ontdekte in Michael Robotham.

Wat een schitterende reeks heeft hij geschreven over Joseph O’ Loughlin. De eerste boeken zijn zo ‘oud’ dat je ze niet meer kan kopen.
Ik heb de reeks verslonden.

Ik geef hier de informatie mee van het eerste boek dat op Hebban staat geschreven.

Joseph O’Loughlin is psychiater van beroep. Hij is al 16 jaar getroouwd met Julianne en samen hebben ze een dochtertje Charlie.
Zijn aanpak van patiënten is apart en hij heeft speciale mensen onder zijn begeleiding. Op een dag ontdekt hij dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Stilaan wordt zijn lichaam zijn vijand. Zijn geest is ongelooflijk, maar de controle over zijn lichaam vermindert keer op keer.
Zijn werk is zijn uitlaatklep, maar dan zorgt Bobby voor problemen. Door deze gewelddadige patiënt verandert alles voor Joseph. Er wordt een prostituee vermoord en de psychiater komt al snel op het verdachtenlijstje terecht.
Er zijn redenen genoeg voor de stugge rechercheur Vincent Ruiz om hem als de dader te zien. Opeens staat de psychiater aan de andere kant van de misdaad en riskeert hij alles te verliezen. De verdenking is het eerste boek in deze reeks. In boek twee komt Vincent Ruiz meer in de spotlights te staan.
Deze start is het begin van een serie met een hoofdpersonage dat met veel menselijkheid en inventiviteit is bedacht. Ook de andere karakters zijn goed beschreven in deze nieuwe reeks.

De juiste volgorde is:

De verdenking – The suspect
Het verlies – Lost
Gebroken – Shatter
Boetedoening – Bleed for me
De afrekening – The wreckage
Zeg dat het je spijt – Say you’re sorry
Door mijn ogen – Watching you
Sluit je ogen – Close your eyes
De andere vrouw – The other wife

Geweldige reeks, een echte aanrader. Spannend met een geweldige portie humor en relaties die groeien door de boeken heen.

Kleine opmerking – on the site-: Misschien dat ik binnenkort op de zwarte lijst terechtkom van de bib. Als ik boeken binnenbreng zeg ik 8/10 dat het boek vuil is. 🙂 En dat ligt dan niet aan mij.