Ik ben een aantal keer in Toscane geweest.

Ik was toen nog niet getrouwd, Sam (de hond) leefde nog en de dochter van mijn lief (nu man) kwam nog.
We zijn geweest in 2013,2014 en 2017. In 2016 hadden we de plannen gemaakt, maar was de kanker bij mijn schoonpa vastgesteld en zijn we niet gegaan volgens mijn archief.
We verbleven steeds bij Diacceroni, in hun Pelagaccio.

De hond was welkom en mocht er los rondlopen, prachtig zicht vanuit het zwembad, veediertjes die er staan. Je mag daar niet teveel bij stilstaan, want het is een reuzegrote boerderij en ze slachten hun dieren en telen al hun groenten en fruit. Maken wijn, olijfolie, compote, gaan op jacht naar truffels.

Op zaterdag is het de welkomstparty, dinsdag de pizzaparty en donderdag de pastaparty, of omgekeerd. Het eten is gratis, je betaalt enkel je drank.
Ze voorzien ook entertainment tijdens die avonden.

De eerste jaren, was het net of je part of de family was, maar in 2017 was het al meer een geoliede fabriek. Wat we wel een beetje jammer vonden.
De eerste 2 jaren arriveerden we en kregen we een grote kuip wijn in onze handen geduwd, in 2017 was dat ook niet meer.
Massi, de eigenaar, herkende ons vooral aan de hond. šŸ™‚

Ze voorzien hopen workshops voor de kids en volwassenen, paardrijlessen, wandelingen, fietsuitstappen, olijfolie – wijnproeverijen, waarvan heel veel gratis.
Wij hebben dat nooit gedaan, omdat we altijd op stap waren.

Wat je zeker moet doen is je brood bij hen bestellen, ze maken dat vers en brengen het naar je. Heerlijk brood. Ontbijten kun je er vanaf 2017 ook, maar daar zou ik passen. Ze vragen 12 euro per persoon en je kan deze beter uitgeven door een brood bij hen te bestellen en even wat charcuterie te gaan kopen in een COOP in de buurt.

Ik heb hieronder foto’s geplaatst enkel getrokken in Diacceroni door de 3 jaren heen. Je ziet mijn Sammeke grijzer worden door de jaren heen.
2017 was het laatste jaar dat mijn Sammeke op reis ging, want hij is dat jaar overleden aan een interne bloeding.

In een volgende blog zal ik vertellen wat we door de jaren heen gezien hebben in Toscane.