We zijn een weekje op vakantie geweest.

We zijn naar Toscane geweest, waar we al enkele keren voorheen zijn geweest. Het was een compromis met de hubby, die als we ergens naartoe zouden gaan in zijn comfortzone wou zitten. Agriturismo Diacceroni is zijn comfort zone. We boeken een appartement op de Pelagaccio en zijn vertrokken. Het was 490 euro inclusief cleaning van zaterdag tot zaterdag. 3X per week kan je bij het hoofdgebouw gratis mee eten.

Onze hond Diggle is waanzinnig ziek geworden tijdens de vakantie. in die mate dat hij niet meer op zijn poten kon staan. En ook alle vloeistoffe kwamen er langs alle kanten uit. Nu het is een ziek hondje, hij heeft long en hartproblemen, verkleefde wervels enzovoort. Maar dit was ontzettend schrikken. We hebben een aantal dagen dat we zouden weggaan laten vallen om bij hem te blijven. De dierenkliniek heeft ons heel goed proberen helpen ter plaatse.

We hebben dus enkel San Gimignano, Volterra en Lucca bezocht. Op zich niet heel erg, want het is sowieso de 2de keer dat we ze bezoeken, maar op een ander tempo dan vroeger. Meer relax.

San Gimignano hebben we een wijnproeverij en truffellunch samen met een wandelroute gecombineerd.

Volterra een stevige wandeling en Lucca een wandeling met een leuke lekkere lunch.

Italianen zijn meestal zulke vriendelijke mensen, ze zijn warm. Ook nu hebben we weer genoten. Weer heb ik spijt dat ik nooit mijn Italiaanse lessen doorzet.

Mijn geweldige wederhelft was op vakantie mijn 40ste verjaardag compleet vergeten. Nochtans ik heb heel de dag berichten en telefoontjes gekregen. Zo zie je maar hoe oplettend dat hij is. Hij gaat dat vanavond goed maken met een etentje in ZIJN favoriet restaurant. 🙂 Eerlijk is eerlijk, het is een geweldig goed restaurant. Waarschijnlijk zal ik echter wel BOB zijn.