Ik heb even nagedacht over dit bericht. Maar ik ben sinds mijn eerste blog, waar ik nog een vrijgezel was altijd open geweest. Misschien ben ik iets meer beginnen opletten, maar ik ben nog steeds blij met jullie inzichten en ik lees jullie graag en hoor graag van jullie.

Ik denk dat ik heb verteld dat we in 2018 een ontslagronde hadden en dat ik het daar moeilijk mee had. Ik moest op 1 dag 4 mensen ontslaan die niets verkeerd hadden gedaan. We waren een contract kwijt en dus ook inkomen en werk. Vooral het wegvallen van werk was de reden dat er mensen moesten gaan.

We hebben nu een nieuwe Raad van Bestuur vanuit Noorwegen. En deze kennen ons niet echt. Ze willen ons ook niet echt. Dat wil zeggen …. besparingen. Ze willen heel veel besparen en vooral op personeel. En liefst management. Nu val ik daar onder, terwijl mijn loon, ik doe ze, bij de lagere ligt. Toegegeven onze lonen zijn niet slecht. Ik heb intussen vernomen van de mensen die moeten gaan het gaat om 2 collega’ en mezelf. Maar een datum, morgen, volgende maand, januari, zomer 2021, daar heb ik geen idee van.

Het is vreemd want ik doe alles van A tot Z betreft aanwerving en dus ook de loonadministratie. Ik dacht in eerste instantie dat mijn collega boekhouder dat zou kunnen overnemen, maar ook hij staat op de ontslaglijst. Dus nu gaat het moeilijk worden om de administratie draaiende te houden.

De enige dag ben ik boos, de andere dag laat ik het over me heen gaan. Ik doe mijn job graag, maar ik voel me een beetje in steek gelaten. Mijn boekhoud collega heeft van de financieel directeur gehoord dat hij gaat proberen hem terug binnen te brengen bij het bureau waar we hem hebben ‘gekocht’. En mijn andere collega die met mijn baas al +20 jaar samenwerkt de belofte gekregen dat hij gaat proberen hem tot 2022 bij te houden. En ik? Wat met mij? Niemand slaagt zijn schouder rond me en zegt dat ze hun best gaan doen.

Ik weet wel dat mijn baas me niet weg wil, maar het eens uitspreken zou fijn zijn.