Intussen het is weer even geleden en enkele sollicitaties. Ik heb nog geen nieuw werk gevonden. Ik ben of overgekwalificeerd (lees: te duur) of ik heb te veel bagage. Zo vreemd. Eén dame die dacht dat ik binnen de 6 maanden haar functie zou hebben en waarschijnlijk had ze gelijk. Als dat je redenering al is, dan doe je iets niet juist in je functie. Ze was een beetje geïntimideerd door me.

Een paar weken geleden vroeg mijn baas om naar Mol te rijden, waar hij een hal heeft waar we soms vergaderen. Ik zei tegen hem ‘Moet ik iets voorbereiden’. Hij zei van niet. Ik heb echter toch even vermeld dat er enkele zakken kippeneten in mijn koffer lagen en dat ik die er niet ging uithalen als ik niets moest voorbereiden. Snap je hem ….

Nu echter, aangekomen en na het gedraai rond de pot komt het erop neer dat mijn toegevoegde waarde te groot is en dat er iemand anders zal moeten gaan in mijn plaats. Ik kan je vertellen, ik werd niet vrolijk van die mededeling, ik werd zelfs een beetje boos. Ik wist dat al langer dan vandaag.

Ik zeg dat niet omdat ik zo uitzonderlijk goed ben, maar omdat ik de enige ben die de functie uitoefent en er op kantoor niemand is die de functie praktisch kan uitoefenen. Maar hoe lang is het uitstel van executie? Nope, ik heb ergens een knop omgedraaid ondanks ik heel graag voor het bedrijf werk en gepassioneerd ben door de unieke technologie.

Ik blijf op het gemak uitkijken naar iets anders.