Vandaag staan er weer verstrengingen op het programma. Hoe houden jullie het vol? Ik vind het ontzettend moeilijk. Het weegt door, dat zal voor jullie allemaal zo zijn. Ik hou mezelf voor, dat ik veel heb om blij mee te zijn. Ik heb een job, ik heb een tuin, ik ben niet alleen, …

En ik heb mijn series natuurlijk šŸ™‚

En ik heb vandaag voor jullie, de Portugese serie 3%. Het is even wennen het Portugees, maar na een tijdje begin je woorden te herkennen wat ook heel leuk is natuurlijk.

Het gaat over een toekomst met twee totaal verschillende samenlevingen waar jonge mensen vechten om toegang tot de elitewereld te krijgen. Slechts 3% zal slagen. Je krijgt 1 kans en dat is wanneer je 20 jaar bent. Deze kunnen zich aanmelden voor een selectie proces waar 3% geaccepteerd om over te stappen naar een beter wereld vol met kansen en de belofte van een fatsoenlijk leven. Het selectie proces is wreed, vol met spanning en gevuld met extreme situatie van stress, angst en morele dilemma’s.

Ik vind het een verslavende serie. Ik zag ze al een tijd staan in mijn bibliotheek en had niet veel zin om ernaar te kijken, maar eenmaal begonnen, is er geen stoppen aan.

Hierbij een trailer van seizoen 1: