MUCHACHAS 1 – Kathérine Pancol

Ik las haar voorgaande trilogie en was geïntrigeerd. Ik heb ze graag gelezen omwille van het verhaal zelf, de inhoud van het verhaal, de gevoelens in het verhaal. Maar de teksten waren soms te uitgesponnen en de dialogen te lang, maar ik wou natuurlijk ook het vervolg lezen.

Want Muchachas is een nieuwe trilogie, maar hij bouwt ook deels verder op de eerste reeks.

Waarover gaat hij (WPG.be) :

Meisjes en vrouwen, muchachas, staan centraal in dit verhaal. Sommige personages uit de vorige trilogie duiken weer op. Zo vindt de ambitieuze Hortense haar weg in de modescene van New York. Haar moeder Joséphine pendelt tussen haar gezin in Parijs en de liefde in Londen. Het mondaine leven van de familie Cortès staat mijlenver af van dat van de nieuwe heldin: Stella. De alleenstaande moeder werkt voor een schroothandelaar op het Franse platteland. Ze probeert haar moeder Léonie te beschermen voor haar echtgenoot, Ray Valenti. Ray is brandweerman en de held van het dorp, tegen zijn vrouw en dochter is hij gewelddadig. Stella staat haar mannetje, terwijl ze probeert af te rekenen met haar verleden.

Wat ik er van denk
Je moet deel 2 gaan kopen, want deel 1 geeft geen voldoening, geeft geen einde. Hij is goed, met dezelfde opmerkingen als over de eerste trilogie. Je denkt de hele tijd, waar komt die nieuwe verhaallijn in hemelsnaam vandaan? En dan is het ineens duidelijk, zoals een gloeilamp die verschijnt boven je hoofd.
Stella, die wil afrekenen met haar verleden en dus met Ray, ja dat verhaal staat er, maar het is net of Kathérine Pancol durft niet door de taboesfeer breken. Ze probeert het wel, een verdienstelijke poging zelfs, of misschien ben ik gewoon veel meer gewoon en kan ik veel meer aan als het over onderwerpen gaat in de stijl van misbruik en mishandeling.

 

Advertenties

2 gedachten over “MUCHACHAS 1 – Kathérine Pancol

  1. LJ

    Ik vond het eerste boek van de eerste trilogie wel goed, maar eigenlijk te dik voor een chicklit (want dat is het uiteindelijk, een chicklit) en een beetje té allemaal. Ik ben nog niet zeker of ik de andere delen ook ga lezen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s