Be brave, little rabbit. Take a chance

Ik ging zondag naar de Life&Garden in Hulst. Daar viel mijn oog op een konijntje. OOO NEEENNNN!!!

Inderdaad, toch wel.

Ik wil jullie vertellen welke tip ik kreeg en die fantastisch blijkt te zijn.

Je maakt het hok van je konijn (of eender welk dier) volledig proper, alles, alles, alles, drinkenbakje, eetbakje, speelgoed, tralies.
Zorg dat alle geur weg is.

Je konijntjes hebben elkaar nog niet gezien.

Maak het hok in orde voor je konijntjes, maar zorg dat je vaste bewoner er niet ingaat. Mijn Elmo doet niet liever als op de zetel chillen, dus dat was zeker geen probleem.

Ik ging naar boven en nam een bodycrème. Om in detail te gaan, Mangobutter van de Body Shop. Ik maak mijn handen goed vettig en smeer ons nieuwe konijntje in.
Ik steek haar terug in haar doosje en wandel met haar naar beneden.

Ik maak mijn  handen terug vettig en smeer Elmo goed in met de bodybutter.

Ik roep mijn lief, we dragen ons oud bad naar beneden, hoe toevallig dat dat net weg moet, maar je kan gewoon je bad nemen. In elke geval een plaats waar geen dierengeurtjes hangen.

We zetten ze tesamen op 3 in het bad. Als ze elkaar dan niet aanvallen ben je safe. Ze ruiken op dit ogenblik hetzelfde en dat is zeer belangrijk in heel deze situatie.
Ik heb ze dan na enkele minuten in hun proper neutraal geurende hok gezet.

Zie hier: Elmo en Lisa

Wou ik nog een konijntje? Neen, want ik heb gezegd, geen dieren meer. Maar een konijntje is wel een groepsdier en ik merkte dat Elmo me als zijn partner begon te zien, wat niet gezond is.

 

8 gedachten over “Be brave, little rabbit. Take a chance

  1. Leuk geschreven 🙂
    Ik zat het deze middag tijdens mijn lunchpauze te lezen op mijne smartphone en moest wel goed lachen je konijn die je als partner aanziet 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Uh, ik ging dit weekend naar floralux en vriend was me ook kwijt bij de nijntjes. Ik ben echter als de dood dat het weer een ventje zou zijn. De ervaring leert me dat men in de tuincentra en bij sommige fokkers daar niet zoveel aandacht aan besteed

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie